Kom in actie

Start en deel nu je eigen actie voor het Sophia!

lees verder

project

Stichting Vrienden van het Sophia

Als een kind opgenomen wordt in een ziekenhuis is dat niet niks. Weg van huis en de vertrouwde omgeving. Een ouder wil niet alleen een zo goed mogelijke behandeling, maar wil ook zoveel mogelijk tijd bij het kind doorbrengen. Je weet dat het verblijf in het ziekenhuis noodzakelijk is en tegelijkertijd hoop je dat het zo aangenaam mogelijk gemaakt wordt. Kortom, je wilt dat je kind de best mogelijke zorg krijgt. De mensen in het Sophia kinderziekenhuis in Rotterdam doen er alles aan om kinderen deze zorg te geven.

Wat doet de Stichting Vrienden van het Sophia?
Stichting Vrienden van het Sophia is de fondsenwervende instelling van het Sophia. Stichting Vrienden financiert met hulp van donateurs/gevers extra wetenschappelijk onderzoek gericht KG Middenop het verbeteren van behandelmethoden. Daarnaast ondersteunt Stichting Vrienden projecten die erop gericht zijn om het verblijf van patiëntjes en hun ouders in het Sophia zo aangenaam mogelijk te maken. Zoals een aantrekkelijke 'aankleding' van het ziekenhuis, speelgoed, ontspanningsmogelijkheden en kleur en sfeer in de gangen. Uw gift wordt voor 100% besteed aan projecten in het Sophia. De kosten voor de fondsenwerving worden betaald door het Sophia Kinderziekenhuis Fonds.

Hoe kunt u het Sophia steunen?
U kunt een gift doen maar u kunt ook vriend  of bedrijfsvriend van het Sophia worden. Als (bedrijfs)vriend ontvangt u tweemaal per jaar het Vriendennieuws. U kunt daarin onder andere lezen welke projecten met de giften gerealiseerd zijn. U kunt ons ook steunen door de aankoop van een van onze beeldjes van Sophietje. De medewerkers van de Vrienden zijn u graag behulpzaam bij het bekijken van de mogelijheden.

CBF keur & ANBI status
Stichting Vrienden van het Sophia draagt het CBF-Keur. Dit is het keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Deze onafhankelijke stichting houdt toezicht op de inzameling van geld voor goede doelen.

Stichting Vrienden heeft de ANBI status (Algemeen Nut Beogende Instelling). Een ANBI betaalt geen erfbelasting of schenkbelasting voor erfenissen en schenkingen.

Beleggingsbeleid
Bij het doen van beleggingen wordt rekening gehouden met de regels van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Aan de bank waar de beleggingen worden geadministreerd is opdracht gegeven er zorg voor te dragen dat er geen beleggingen plaats vinden in wapen- en tabaksindustrie en in bedrijven die gebruik maken van kinderarbeid. Ook mag er geen betrokkenheid bestaan met de porno-industrie.

  Nieuws

 • project

  Dankjewel John Woof en St. DADA

  Stoel voor het goede doel brengt ruim 53.000 euro op!

 • Walk4Sophia 2015 brengt cheque € 6.500

  naar het Sophia; geweldig gedaan!

  project
 • project

  Jarig Sophietje

  Koop hier het nieuwe Sophia beeldje

  lees verder

 • Sophia op social media

  Like ons op Facebook